Blogger Templates

Followers

baju nikah.....

salam smua....
dup dap dup....hehehehe....lebih kurang 6 bulan sy da nk bergelar isteri org....byk bnda nk kene buat..kene pk...takut pon ade...klu blh nk hari kejadian tu berjalan gan lancar dan smpurna...amin..ari ni nk cite pasal bj nikah n veil...hehehe..smua da siap jahit..tggal nk touch up2 skit utk nmpk bling2...sebenarnya da hantar jahit manik kat sorang kawan...hasil keje tgn dia cntik...terpikat sgt...baju nikah n veil ni dijahit dgn kos yg less RM 100..murahkan??????sgt berbaloi2..jahitan dia kemas...nti sy bg tgk skit pic bj tu..xblh tnjuk smua...nti xsuprise lah plak...ok la ni sy tnjukan pic bj nikah n veil sy...wink2


Centerpiece

Alhmdulillah siap jugak akhirnya setelah bertungkus lumus myiapkan centerpiece ni...harap dpt mbantu masa mjlis nti..bg cune skit meja mkn untuk tetamu yg datang....sy buat mgunakn botol yg terpakai je..jimat kos...hehehehe....siapa yg nk tgk hasilnya...sila pastikan dtg ke majlis sy nti ok....

JPO pnye citer....

cuti krismas mase tu kami sekeluarga berkumpul..best2
smua adk bearadk sy ade....termasuk jgk anak sedara sy yang cmel + kiut + hensem..hehehehehe...kami berkumpul kat uma baru...kms2 uma...
ptg 2 kami beramai2 g JPO....kat JPO xcari ape pon...tp alya n saya ade la sangkut kasut n baju...adk b pon dpt baju....lpas g JPo tu kami makan besar  kat Young Arif kat Kulaijaya...sedap2..mkn ikan steam...ikan 3 rasa...lalalalalla...


So biar gambar yg bercerita yer.....

alhamdulillah...

salam smua...
ceh2..konon xnak update blog...tp smpi2 perak je terus update..lalalalala..alhamdulillah selamat sampai ke INSTUN...gerak kol 9 lbh pg td bersama cik yanie...td drive slow je...td singgah machap utk minum pagi...beli sticker cmel...harap org yang pesan tu sabar tunggu sticker ni...hehehe...mggu dpn baru tuannya dapat ye...lalalala
pastu benti kat rawang untuk solat n makan tengahari...teruskan pejlnan ke instun n smpi dalam kol 3 lbh....
sebenarnya sy xsbr nk smpi sini...nk tau nape???sbb ade org bg sy gan cik yani suprise..terima kasih abg man....dia srh buka brg tu bila smpi nanti perak...waahhhh...sbb tu la sy xsabar nk smpi sini....
smpi sini tepon mama n en tunang bagitau yg sy telah selamat smpi...pastu angkat barang n daftar bilik....finally br sy buka suprise tu.....bila bukak kotak tu....sy suka sgt...ade teddy bear yg cmel wane putih....ade dua stu utk sy n stu utk cik yani....sy namekan dia cici..tp xsmpt nk g JPN utuk buat surat beranak dia...sbb da pkul 4 lbh...pejabat da nak tutup...hehehehehehe...terima kasih byk2....sy suka sgt!!!!!!!
harap2 kursus ni best..chayok2....malam ni ade taklimat...pastu boleh tido.....
waaahhhh...da pnt ni....hehehe

stopppppppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SEMINGGU LBH SY XKAN UPDATE BLOG NI....MAAP....PADA YG SUKA BACA BLOG NI...SY DA XDE MOOD NK CONTENG2 KAT BLOG NI.....PATAH SERIBU....
sob sob.....sedih nk tinggalkan blog ni....br smgat nk buat blog ni...skrg smua mood tu da terbang...huhuhu...
sj je buat gempaq...sbnrnya kene kursus smggu kat perak...so xblh update...hehehe...mood terbag ke perak da...
tggu sy balik ea...doakan sy slmat pg dan balik

mungkin itu yg terbaik

salam....
ya....mgkin ini yg terbaik...harap dgn ape yg kita buat ni blh memberi masa untuk kita pk siapa kita sebenarnya..ms seminggu tu mmg ckup utuk kita memuhasabah dri...mgkin kamu blh lakukan...tp...sy akan cuba sedaya upaya untuk buat...wlupun berat tapi tetap akan tempuhi jua....hnya Tuhan yg tahu...lalala...betapa risaunya bila kamu buat cm tu....sy bukan nk ckp sy ni yg terbaek...tp sy rasa sy mmg xlayak untuk menjdi adik kamu...

pasni sy xkan buat kamu marah....takut kamu ttp tpn...nti org2 lain nk kol kamu ssh...sy xpe...msh mampu redail beratus2 kali...hahahaha..wlu sy terpakse bersengkang mata smpai pg...sy xksh...sy kuat...mampu lg nak g keje...hahahaha..tp sy sedih sebenarnya...huahua...tolonggg.................

AMARAN : ayat kat atas ni hnya merepek semata2..jgn amik port...abaikan...

sedar diri

salam..ye sy tau spe sy..(ape tiba2 aku merepek ni..hahaha)
sy xblh jd yg terbaek dismua mata org..sy hanya hamba Allah yg cintakan kesederhanaan...kegembiraan,keceriaan n sk ketawa..kalau boleh nk buat smua org disekeliling sy sntiase senyum n happy bila berkawan gan saya..tapi klu sy xmampu buat cm tu sy mintak maap...sy hanya insan biasa...ari ni syt xtau nak buat ape...hahaha..bosan..tu yg merepek ntah ape2 ntah...keje smua da siap...skrg cm mepersiapkan diri untuk kursus kat perak...byk benda yg sya pk..sy da bengong ni..

Nak pegi tgk Ombak Rindu..tapi xde geng..huhuhu...tp mcm nak pegi tgk lps balik kursus nti..nk berdate gan fida...hehehehe...fida teman akk yer....sape nk join sila angkat tgn...cik yani jom join..mgkin tgk kat JJ jer...xpon sy cb pjuk en tunang sy g tgk..tp dia xsuka tgk wayang...lalala..nk ajak abg man...lg la hampeh...dia da pegi tgk gan geng2 dia...sampai aty xajak...sedih..huahuahua...

ok la...nk smbg buat keje...tp bkn ade keje pon..sebab keje smua da siap..lalala...rajin x saya??? ok ye...chow

hujan..oh...hujan

salam smua
pagi ni cuaca amat sesuai untuk tdo...hehehehe...tp xblh tdo sbb tgh keje kan...alhamdulillah keje smlm dapat dsetlekan dgn jayanya...aja2 fighting...hahaha...esok da ari sbtu...ape pojek mggu ni...mcm ade bau2 orang nk blanje tgk wayang...cite ombak rindu...betul x cik yanie...hahaha...ape pn xblh nk buat ujan2 ni...mood nk tido jer...

apepon bulan ni mmg bz sgt...nk g idupkan roadtax kete (alhamdulillah mr b sy da genap 3 tahun), nk servis kete..nk g kursus kat perak....wah byk btul aktiviti akhir thn ni...tu blom lg memenuhi undangan kawan2 yang kawen... kepada yang bakal jd pengantin tu selamat pengantin baru...smoga kekal bahagia hingga ke hujung nyawa....amin..

bawah meja~~~ :)

hye smua....slmt dtg bln dec...
bln terakhir dlm thn 2011...
azam cm ne???da tercapai ke blom...yg blom tercapai msh ade sbln lg
utk merealisasikan impian tu...chayok2...hehehe
hah????ape yg bwh meja tu?????
laaaa arni rupanya...hehehehehehhe
ari ni buat keje2 kat pusat akses...wawawawa
tertongeng2...nasib pki bj yg bersesuaian...
time cuti sekolah ni je la blh merangkak kat bwh meja...time sekolah mau bdk2 ni tegur...lalalalala
tgh syok2 buat keje ade plak org ajak g minum pg...hehehehehe
rezeki2...tq incik Rozaman....sbb blanje sy...lalalala
(sebenarnya sy yg ajak dia g mnum)
keje byk tp smpt lg menconteng kat blog ni...hahahaha..sbb da ade org yg sk bc blog sy...terima ksih sbb sudi bc..ntah ape2 ntah yg sy tulis...ade jgk org like...syukur....
ok la yer....sy nk smbg bt keje...bzzzzzz...hehehehe
(buat2 bz je sbnrnya)



silent mode

maap klu sy sepi hari ini....sy perlu tenangkan aty...
terima kasih pd kamu....
semoga bahagia n capai ape yang diinginkan...maap bkn sngaja...tp..
biarla sy hadapinya sendiri....sy tau sy kuat....sy kan gangster...hahahahaha...aja2 fighting....
saya xde mood hari ni...lalalala....mood keje je ari ni...jom kita mengemas....

tersedih la plak

pagi smua....
salam 1 malaysia..
pagi ni pegi keje gan mata yang bengkak...huahuahua...mlm td terfeeling la plak
tu la...bila smua liku2 hidup yg aku tempuh slama ini mjelma smula...
hidup ni kadang best, hepi, sedih, stress n mcm2 la...tp tu smua lumrah kehidupan
tanpa cabaran n dugaan xmungkin kita mampu mjdi dri kita sekarang...
Bersyukur kepada Allah atas kurniaan yg telah diberikan...
terima kasih pd mama yg melahirkan kakak di dunia ini...pd ayah ats kasih syg yg dberikan...pd abah...terima kasih....pd org2 yang aku syg...kehadiran kamu smua memeriahkan lgi hidupaku....
tanpa kalian smua aku xkuat utk hadapi smua dugaan ini.....
aku akan cuba kuatkan dri tabahkan aty untuk hadapi smuanya dgn senyuman...
aku percaya Allah xkan memberi ujian jika kita xmampu nak hadapinya...
dan aku akan hadapinya dengan SENYUMAN....
Doakan aku diberi kekuatan untuk menghadapinya...amin....


diy oh diy...aja2 fighting....

salam...
skrag tengah mengiatkan diri mengDIY...hahahaha(ape2 ntah ayat)..
tgh tggu barang yg diorder dr cik Nurul...brg tu smpi br boleh buat...harap2 dapat buat dengan jayanya...

teruskan usaha ye cik arnizaa!!!!!!!!!!!chayok2



jalan2 gan adk2...

hye smua...
selamat menyambut maal hijrah...
semoga tahun ini memberi seribu rahmat dan kebahagiaan..
cuti2 ni sy asyik jln2 cari pasal makan je...hahahaha..
abis program diet sy...lalalalalala
tapi seronok dpt berkumpul gan adk2 terchenta saya


ni aksi2 kami ...lalalala

smoga rezeki kami sentiasa murah...

Alhamdulillah.....
Syukur....smoga rezeki sy dan smua org akan sntiasa murah..amin

saya mahu jd pemadam.....

klu la sy pemadam....
bila kwn-kwn atau sesiapa yg saya sayang ade masalah saya akan padam masalah diorang
klu la sy pemadam...
bila diorang sedih, saya akan padam dan gantikan dengan kegembiraan
hinggalah sampai masa pemadam tu habis & digantikan yang baru...
tapi layak ke saya jd pemadam???

p/s : sy syg kawan2, family n abg man sy (dia yg bg cerita tentang pemadam ni)tq...

veil oh veil....

berangan nk pki veil yang cntek2...
tp xnk la labuh2...
konon2 nk yang cm ni

sweet je...hehehe...berkenan sgt...sbb simple...sk yg simple2...
apepon da hntar kain chiffon utk disulam tepinya....pantas x???
buat mn yg da ade dl...xnk klelam kabut....
baju nikah pon da siap...tinggal nk touch up skit2...
sangat puas aty gan bj nikah tu...upah jaitnya pon xmahal...berbaloi2...
suka...like3

DIY handbouquet

hye smua...
setelah penat dab berusaha dgn gigih (gigih ker????) 
akhirnya fabric handbouquet siap jgk....
hehehe...tp xberapa cntik n kemas sgt..
first time buatkan...
tu pon  amik dr blog spe ye...lp la....apepon tq fot da tutorial
nk tgk x hasilnya...
****
****
****
****
****
****
****
****
taraaaa.......

klu xcntek sila tegur yer....hehehee...
klu nk srh sy buat boleh...sila request...lalalalala

kursus kawen -done!!!!!!!!!!

minggu lepas 19-20 hb Nov 2011 telah selamat mjalankan kursus kawen bersama Cik Yanie...
terima kasih sebab sudi temankan i yer cik yanie....
En tunang da pegi ms dia blajar dulu....
so sy terpaksela pegi bersama cik yani....
TQ cik yanie...lalalala

selamat pengantin baru suhailah



tahniah to my angah da jd PUAN....hehehehehe smoga bahagia hingga akhir hayat dan dikurniakn anak2 yg soleh & solehah..amin majlis org...tapi kami berempat yg byk melaram...hehehehe tq pd along, amoi, fara n yanie....

saket.....

tq pada semua yg disekeliling sy...
tq pd Abg Man yg anta g klinik
en tunang tersayang
kawan2 yg sntiase ade dcc
n family tercinta

kerja2 DIY bermula

salam smua...
dlm 2 minggu ni bz skit....
nk diy mcm2

in progress
1.fabric hand bouquet (bgai nak rak menjait...hehehehe)
2.Guestbook(tunggu hasilnya....)
3.veil n jait manik bj nikah...lalalalla

yang da siap
1.Bunga utk penanggah..hehehehe

doakan sy kuat n sht utk terus bt kerja2 ni...yehaaaaa

alya konvo..wewiittt

syg,
tahniah sbb da bjaya mengenggam sgulung ijazah...bila la kakak pnye turn...hehehehe...tp boleh ke??? takut otak da xblh nk terima...hehehe...tepu apepn tahniah..kamu da ade keje baik....teruskna utk amik master...kami smua sokong...buktikan pd dunia wlupn kita makan hasil dr klapa swit kita pon blh berjaya...yehhhaaaa.. tq pd kak lynn, maklong, nenek, aleesya, afef, my fiance n khary sbb memeriahkn konvo adk lya... tq smua.. xlupa jgk pd bro yg tumpangkan kami ms nak amik kete(ujan ms tu....jd tmpg org yg lalu lalang utk ke kereta..hehehehehe)..alhmdulillah smua da selesai..tggal adk bie je...chayok adk b...kamu pon blh berjaya..pewiiitttt

aimi nikah


alhamdulillah...sepupu aku da slmat jd suami kepada Pn Aimi Aqila pd 21.10.11..tahniah..smoga bahagia hingga akhir hayat...amin..

kini kembali...


setelah lame aku sepi...hehehe ari ni nk mula kmbali....da lame x conteng2 kat blog ni bz sgt smpi x smpt nk cnteng2 kat blog ni dalam masa myepi ni macam2 da blaku sy da jd tunangan org...xsngka...skjap je masa berlalu... semoga apa yang kami impikan akan mjadi kenyataan..amin